Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-09@14:42:23 GMT

نیروهای سوادآموزی همچنان در انتظار استخدام

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۵۳۶۲۷

نیروهای سوادآموزی همچنان در انتظار استخدام

خبرگزاری مهر؛ گروه جامعه- فاطمه میرزاجعفری: سال هاست که معلمان حق التدریسی و نهضت سواد آموزی در نظام آموزشی کشور حضور دارند و با وجود تمامی مشکلاتی اعم از پرداخت نشدن به موقع حقوق و بعضاً مبالغ بسیار پایین آن، نبود بیمه، تدریس با حداقل امکانات و عدم استخدام در سیستم آموزشی مواجه هستند و در طول سال های اخیر مهمترین مطالبه معلمان نیز تعیین تکلیف وضعیت استخدامی آنها بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علیرغم تلاش ها برای جذب و استخدام این نیروها اما این معلمان که گاه سختی های زیادی را برای آموزش در دور افتاده ترین نقاط استان ها تنها به این امید که در آموزش و پرورش استخدام شوند از وضعیت استخدامی و بلاتکلیفی کار خود گلایه دارند.

هانیه حقیقی آموزش دهنده نهضت سوادآموزی در شهرستان درود که از سال ۹۱ مشغول به خدمت در نهضت سواد آموزی است در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص عدم استخدام معلمان نهضت سواد آموزی و بلاتکلیفی آنها گفت: تعدادی از آموزش دهندگان قبل از سال ۹۱ از طریق آموزش و پرورش و حضور در دوره های آموزشی جذب گاهاً بدون تجربه علمی و دانشگاهی کافی مشغول به کار هستند اما آموزش دهندگان سال ۹۲ به بعد که اکثراً دارای تحصیلات دانشگاهی حتی در مقطع دکتری هستند و دوره های آموزشی و توانمندسازی و یادگیری از سازمان جهاد دانشگاهی را سپری کرده اند متاسفانه بلاتکلیف و سرگردان مانده اند.

حقیقی افزود: با توجه به تاکید رهبر انقلاب مبنی بر جذب معلمان از طریق دانشگاه فرهنگیان، سرنوشت آموزش دهندگان سال ۹۲ به بعد مشخص نیست و دولت تا کنون هیچ فکری در مورد استخدام این نیروها نکرده است این در حالی است که در بسیاری از روستاها و شهرستان جشن پایان بیسوادی گرفته شده و عملاً هیچ فرد ۱۰ تا ۴۹ ساله بی سوادی باقی نمانده است و یا اگر هم فرد بی سوادی باشد به دلیل عدم اعتماد به نفس و ترس از تمسخر برای یادگیری و آموزش سواد دغدغه‌ای ندارند که آموزش دهندگان مشغول خدمت به آنها باشند.

وی در خصوص نحوه برگزاری کلاس ها نیز اظهار کرد: دوره سواد آموزی که در آن فرد خودش به آموزش و پرورش مراجعه می کند، دروس را خوانده و در امتحانات شرکت می کند با دوره تحکیم و انتقال تفاوت دارد؛ در این دوره کلاس ها با ظرفیت ده نفر به بالا پس از استعلام آموزش دهندگان از سامانه جامع سوادآموزی و بررسی ناظر آموزش مبنی بر ثبت اولیه کلاس آموزش دهنده دفتر کلاس و کتاب تحویل می گیرد و به این ترتیب کلاس ها تشکیل می شوند.

پیدا کردن افراد بی سواد با سن بالا و شرایطی که ذکر کردم کار بسیار سخت و طاقت فرسایی است که به عهده آموزش دهندگان است چراکه افراد با التماس و خواهش هم حاضر به حضور در کلاس درس و آموزش نیستند به همین دلیل برای برگزاری کلاس با مشکلات زیادی روبه رو هستیم

حقیقی بیان کرد: پیدا کردن افراد بی سواد با سن بالا و شرایطی که ذکر کردم کار بسیار سخت و طاقت فرسایی است که به عهده آموزش دهندگان است چراکه افراد با التماس و خواهش هم حاضر به حضور در کلاس درس و آموزش نیستند به همین دلیل برای برگزاری کلاس با مشکلات زیادی رو به رو هستیم.

وی در خصوص نحوه پرداخت حق الزحمه آموزش دهندگان نیز چنین گفت: در صورت قبولی افراد واجد شرایط حق الزحمه آموزش دهندگان پرداخت خواهد شد این در حالی است که امتحانات نهضت مانند امتحانات نهایی با حضور رئیس نهضت برگزار شده و به این ترتیب در موارد زیادی تعداد قبولی بسیار پایین است.

وی با اشاره به اینکه بیشتر کلاس های نهضت سواد آموزی در مدارس غیر انتفاعی و بخش خصوصی برگزار می شود تصریح کرد: به دلیل اینکه آموزش دهنده ها با موسسات قرارداد می بندند و متاسفانه موسسات نیز با مشکلات مالی بسیار زیادی دست و پنجه نرم می کنند بیمه آموزش دهندگان نهضت سوادآموزی نیز با مشکل روبه رو است و حتی گاهی از خود آموزش دهنده ها مبلغ واریزی بیمه دریافت می شود به این ترتیب در پرداخت دستمزد و بیمه آموزش دهندگان نهضت سواد آموزی با مشکلات جدی روبه رو هستند.

حقیقی عنوان کرد: بسیاری از آموزش دهندگان در طول مدت خدمت خود باید تمام هزینه های رفت و آمد به شهر و روستاها را خودشان پرداخت کنند همچنین بسیاری از مدارس و مدیران برای برگزاری کلاس ها همکاری لازم را با آموزش دهندگان ندارند و گاهاً باید محلی را برای برگزاری کلاس اجاره کنیم که هزینه آن را نیز هم خودمان باید پرداخت کنیم.

وی در آخر اظهار کرد: در این سال ها من به عنوان آموزش دهنده تمام توان خود را به کار گرفتم تا در مدارس یا مساجد به آموزش افراد بی سواد بپردازم، متاسفانه تعداد آموزش دهندگان با این مشکلات کم نیست؛ افرادی که بدون هیچ چشم داشتی با هزینه های شخصی خود به امید اینکه روزی در آموزش و پرورش استخدام شوند مشغول خدمت هستند این در حالی است که تکلیف افراد سال ۹۲ به بعد همچنان مشخص نیست و با هر بار پیگیری با پاسخ عدم استخدام رو به رو می شوند البته اگر مجوز استخدام هم بیاید افراد مستمر به تدریس را جذب می کنند و همچنان بسیاری از افراد بلاتکلیف باقی می مانند.
 

کد خبر 5125574

منبع: مهر

کلیدواژه: وزارت آموزش و پرورش نهضت سوادآموزی مناطق محروم استخدام معلمان شهرداری تهران شورای شهر تهران ویروس کرونا وزارت آموزش و پرورش آلودگی هوا شهر تهران کمیته امداد امام خمینی شورای شهر قوه قضاییه وضعیت معابر شهرداری آتش سوزی بنیاد شهید و امور ایثارگران پلیس راهور برای برگزاری کلاس نهضت سواد آموزی آموزش دهندگان آموزش و پرورش آموزش دهنده کلاس ها بی سواد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۵۳۶۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت ۴۳ مدرسه با حدود ۲۰۰ کلاس درس در استان مازندران

به گزارش خبرگزاری مهر، حمیدرضا خان‌محمدی، معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس این سازمان صبح چهارشنبه به استان مازندران سفر کرد.

خان محمدی در ابتدای این سفر با یوسف نوری استاندار مازندران دیدار کرد و در این نشست، اظهار داشت: دولت سیزدهم اقدامات گسترده‌ای را برای نوسازی مدارس و ساخت مدارس جدید انجام داد که به تحولی در مدرسه‌سازی طی سه سال اخیر منجر شده است.

وی افزود: امروز تفاهم نامه‌ای با حضور استاندار مازندران به امضا رسید که پیرو آن ۱۶ مدرسه جدید در تنکابن، بابل، بهشهر، چالوس، آمل، بهنمیر، نور، ساری، عباس‌آباد، قائم شهر، گلوگاه، نوشهر، سوادکوه، کیاسر و جویبار ساخته می‌شود.

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور، اذعان داشت: طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده قرار است ۴۳ مدرسه با حدود ۲۰۰ کلاس درس در مازندران ساخته شود که در حال حاضر فاز نخست آن به مرحله امضای قرارداد رسیده و پس از ساخت و بهره‌برداری این ۱۶ مدرسه، فاز دوم آغاز خواهد شد.

خان‌محمدی با اشاره به ظرفیت مولدسازی برای تأمین اعتبار تکمیل طرح‌های نیمه تمام، تصریح کرد: استفاده از ظرفیت قانونی مولدسازی برای تکمیل طرح‌های نیمه تمام مدرسه‌سازی و ساخت مدارس جدید در مازندران باید مورد توجه قرار بگیرد که با توجه به اشراف استاندار مازندران بر این طرح و نقشی که در به جریان افتادن قانون مولدسازی داشتند بستر برای بهره‌گیری از این قانون در مازندران بیش از گذشته فراهم است.

وی افزود: سهم استان مازندران از اعتبارات استانی چندان قابل توجه نیست و امیدواریم که با توجه ویژه مسئولان استان به این حوزه شاهد افزایش اعتبارات استانی برای مدرسه‌سازی و نوسازی مدارس باشیم.

معاون وزیر آموزش و پرورش، خاطرنشان کرد: با توجه به حضور جناب آقای نوری در استانداری مازندران امیدواریم که توجه به تکمیل طرح‌های آموزش و پرورش و مدرسه‌سازی در این استان افزایش یابد و شاهد افزایش سرعت اجرای طرح‌ها باشیم.

گفتنی است حمیدرضا خان‌محمدی به منظور حضور در همایش تکریم معلمان مازندران به این استان سفر کرد.

همچنین بازدید از طرح بزرگ آموزشی خرماکلا در قائم شهر و دیدار با استاندار و تعدادی از مسئولان استان نیز از برنامه‌های معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در این سفر بود.

کد خبر 6101156 علی قدمی

دیگر خبرها

  • ساخت ۴۳ مدرسه با حدود ۲۰۰ کلاس درس در استان مازندران
  • ۱۸ روز تلاش نیروهای امدادی برای یافتن کودک چهارمحالی+ تصاویر
  • استخدام بزرگ آموزش و پرورش در راه است +جزئیات
  • نهضت «نذر مدرسه سازی» در اردبیل راه اندازی می شود
  • پیگیر به‌کارگیری و استخدام نیروهای فعال دوران شیوع کرونا هستیم
  • پیگیر به‌کارگیری و استخدام نیروهای فعال دوران کرونا هستیم
  • فعالیت ۸۰۰۰۰ ماما در کشور/ استخدام ۱۵۷۰ ماما در سال گذشته
  • تلفات سیل در برزیل به ۹۵ نفر رسید
  • پویایی و نشاط جامعه در گرو تعلیم و تربیت صحیح است
  • صحرایی: امسال ۱۰۰ هزار معلم جدید استخدام می‌شوند