Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی باقرزاده (معاون وزیر و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی) در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره نارضایتی آموزش‌دهندگان از وضعیت شغلی‌شان که کماکان به قوت خود باقی است، گفت: به تازگی در مجلس شورای اسلامی قانونی تصویب شد که بین آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی و دیگر گروه‌ها مانند حق التدریسی‌ها، پیش دبستانی‌ها و نیروهای خرید خدماتی که در قوانین قبلی شرایط یکسانی با یکدیگر داشته‌اند، تفاوت‌هایی اعمال شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در اصلاحیه اخیر مجلس در خصوص این قانون بین آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی و آن سه گروه دیگر تفاوت زیادی وجود دارد.

وی با بیان اینکه در تبصره ۱۰ ماده ۱۸ قانون تعیین‌تکلیف به صراحت آمده که اگر آموزش و پرورش با کسری نیرو مواجه است، بر اساس این قانون جهت برطرف کردن مشکل کمبود نیرو می‌توان از مربیان پیش دبستانی، نیروهای حق‌التدریس و نیروهای خرید خدمات و آموزش‌دهندگان بهره برد.

باقرزاده افزود: مبنای استفاده از این نیروها، میزان نیاز منطقه و کسری نیروی انسانی در آن محل است، قاعدتا پذیرش افراد نیز به رشته و مدرک تحصیلی مرتبط نیز بستگی دارد.

معاون وزیرآموزش و پرورش در خصوص قانونی که اخیرا تصویب شده‌است، گفت: این قانون به این صورت است که معلمان حق‌التدریسی که در سال ۹۱ در آزمون استخدامی آموزش و پرورش رد شدند و نیز مربیان پیش‌دبستانی می‌توانند بدون آزمون استخدام شوند، اما این قانون برای آموزش دهندگان به شکلی دیگری است. قانون در مورد آموزش‌دهندگان تاکید کرده است که این افراد باید یک آزمون اولیه بدهند و به شرط پذیرش می‌توانند به دانشگاه فرهنگیان بیایند، سپس دوره یک ساله‌ای را طی کنند و بعد به سرکلاس درس بروند.

وی ادامه داد: به نظرم این مساله یک تفاوت فاحش در میان گروه‌های مختلف چهارگانه‌ است، شرایط گروه‌ها در قانون اولیه مساوی بود، ولی در اصلاحیه قانون بین این گروه‌ها تفاوت ایجاد شد. در حال حاضر این تفاوت موجب نارضایتی و اعتراض آموزش‌دهندگان شده‌است، ولی هنوز هیچ کدام از آن آموزش‌دهندگان طبق قانون تبدیل وضعیت نشده‌اند.

رئیس سازمان نهضت سواد آموزی با اشاره به اینکه آموزش‌دهندگان بر اساس آیین نامه‌ای که قرار است به زودی به تصویب هیات وزیران برسد تعیین تکلیف خواهند شد، گفت: این آیین‌نامه مشخص می‌کند که آزمون در چه زمانی و در چه رشته‌هایی برگزار خواهد شد. همچنین نحوه پذیرش آن سه گروه دیگر نیز به این صورت است که باید دوره یک ساله را در دانشگاه فرهنگیان بگذرانند که باز آن هم منوط به آن آیین نامه‌ای است که قرار است ظرف سه ماه آینده تهیه و تصویب شود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا مجلس نمی‌خواهد در خصوص این تفاوت فاحش تجدیدنظر کند، گفت: به هر حال مجلس به همه جوانب توجه کرده و بر اساس بررسی جوانب این قانون را تصویب کرده است، اما ابهامات زیادی در قانون برای آموزش‌دهندگان وجود دارد که فرآیند تبدیل وضعیت آنها را دچار مشکل می‌کند.

باقرزاده در خصوص نیروهای سوادآموزی گفت: در هر جا و هر نقطه‌ای که با کسری نیرو مواجه باشیم از تحصیل‌کرده‌های همان محل به صورت داوطلبانه استفاده می‌کنیم. گاها در برخی مناطق کشور برای کلاس‌های سوادآموزی با کمبود نیروی آقا مواجه هستیم، ولی این به صورت کلان خیلی تاثیرگذار نیست، به طور مثال در مناطق دورافتاده آقایان کمتر داوطلب می‌شوند که به بی سوادان آن محل آموزش دهند، اما مشکل آن خیلی برای ما حاد نیست.

رئیس سازمان نهضت سواد آموزی در پاسخ به این سوال که کدام استان کمترین آموزش‌دهنده را دارد، گفت: معمولا تعداد نیروهای ما و حجم ابلاغی با هم تناسب دارند به عنوان مثال در یک استان سالانه دو هزار نفر را پوشش می‌دهیم که این دو هزار نفر ۲۰۰ نفر آموزش‌دهنده برایشان کافی است. یا در استانی مثل سیستان و بلوچستان شاید حدود ۴۰ هزار نفر تحت پوشش سازمان نهضت سواد آموزی بروند که حداقل به پنج هزار آموزش دهنده نیاز دارد.

معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نهضت وسواد آموزی در پایان اظهار داشت: فعلا مساله ما کمبود آموزش‌دهنده نیست مگر در مناطق خاص یا در قومیت و مناطقی که گویش‌های خاص خود را دارند. تقریبا حدود ۶۲ هزار نفر دوره بدو همکاری با سوادآموزی را در قالب دوره آموزش و توانمندسازی جهاد دانشگاهی سپری کردند، هر کدام هم اگر ۱۰ نفر را تحت پوشش ببرند نزدیک به ۶۰۰ هزار نفر را  تحت پوشش برده‌اند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: گفتگو با ایلنا علی باقرزاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۶۹۸۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت ۱۰۴۰ واحد نهضت ملی مسکن در قم توسط بسیج سازندگی

جانشین سازمان بسیج سازندگی استان قم گفت: در بحث نهضت ملی مسکن‌ در استان قم، بسیج سازندگی ساخت بیش از هزار و چهل واحد مسکونی از این پروژه را متقبل شده و در حال انجام است. - اخبار استانها -

سرهنگ عباس روحی در گفت‌و گو با خبرنگار تسنیم در قم، با اشاره به مهمترین اقدامات این نهاد اظهار داشت: پس از جنگ تحمیلی، جهاد سازندگی فعالیت‌های بسیاری در زمینه بازسازی کشور داشته و مدتی بعد با جهاد کشاورزی ادغام و تبدیل به وزارت خانه جهاد کشاورزی شد، از آنجا که خلأ عدم استفاده از ظرفیت جوانان و شور و ونشاط لازم در جهت بازسازی کشور احساس می‌شد، با فرمان مقام معظم رهبری در سال 1379، سازمان بسیج سازندگی در کشور تشکیل شد.

وی افزود: یکی از اهداف مهم بسیج سازندگی محرومیت زدایی است که با استفاده‌ از ظرفیت جوانان و شور و نشاط آنان در زمینه‌های مختلف مشغول فعالیت است. 

جانشین سازمان بسیج سازندگی قم گفت: فعالیت‌های این نهاد در پروژه‌های مختلفی اعم از؛ عمرانی، اقتصاد مقاومتی، نهضت کمک مؤمنانه، امنیت غذایی و موضوعاتی که منجر به خدمت رسانی به مناطق محروم و محرومین می‌شود، است.

وی عنوان کرد: یکی از اهداف ما در بسیج سازندگی اینست که بتوانیم تفکر جهادی را توسعه دهیم. هرگاه به مردم تکیه کردیم و از ظرفیت گروه‌های جهادی  استفاده کردیم توانستیم بر مشکلات غلبه کنیم و همین امر زمینه فعالیت‌های این نهاد شده است. 

روحی در زمینه اقدامات و پروژه‌های عمرانی که به دست گروه‌های جهادی انجام شده، افزود: در پروژه‌های عمرانی و فنی به دست توانای گروه های جهادی اقدامات بسیار خوبی انجام شده و در طی 2 سال گذشته فعالیت‌های  طرح های آبرسانی به روستاهای استان قم، ساخت مخزن، حفر چاه، اصلاح خط انتقال آب به روستاها که شاهد کم آبی آنها بوده‌ایم و پروژه‌های آبرسانی در روستاهای استان قم و شهرستان کهک را در دستور کار داشتیم.

وی تصریح کرد: این پروژه آبرسانی برای کشاورزی و شُرب 12 روستای شهرستان کهک و یک روستا از بخش سلفچگان است که در هفته بسیج سازندگی به بهره‌برداری خواهد رسید.

جانشین بسیج سازندگی استان قم خاطر نشان کرد: برای روستاهای بخش مرکزی استان هم در حال اجرای انتقال خط قیام هستیم که به زودی شاهد افتتاح آن خواهیم بود. 

روحی با اشاره به برخی پروژه‌های عمرانی  در دست اجرا گفت: در بحث نهضت ملی مسکن‌، استان قم و بسیج سازندگی، بیش از هزار و چهل واحد مسکونی از پروژه نهضت ملی مسکن را متقبل اجرای آن شده اند که این پروژه در حال انجام است.

وی افزود: یکی از پروژه‌های مهم که توسط گروه‌های جهادی در حال انجام می‌باشد، بحث راه سازی و آسفالت معابر روستایی و حاشیه شهر و روستاهای فاقد دهیاری  و بین مزارعی که نیاز به زیرسازی و آسفالت دارند است.

روحی درباره دیگر اقدام مهم پروژه عمرانی بسیج سازندگی و گروه‌های جهادی گفت:  شبستان بقیع جمکران و پروژه استراتژیک ساخت موتورخانه مرکزی مسجد هم که به اتمام رسیده هم اکنون آماده بهره‌برداری شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اعتبارات بنیاد شهید در حوزه درمان به ۱۸ هزار میلیارد تومان رسید
  • تدارک چند برنامه ویژه در دهه کرامت/ این اجراها را از دست ندهید
  • تفاوت ثبت اطلاعات توسط صنف طلافروشان با سایر اصناف در سامانه جامع تجارت
  • واگذاری ۱۰۴۵ قطعه زمین نهضت ملی مسکن و جوانی جمعیت در شهر بم
  • پویایی و نشاط جامعه در گرو تعلیم و تربیت صحیح است
  • ساخت ۱۰۴۰ واحد نهضت ملی مسکن در قم توسط بسیج سازندگی
  • تبدیل وضعیت شغلی فرهنگیان با جدیت دنبال می‌شود
  • بارسلونا فقط به یک بازیکن در خط حمله‌ خود اعتماد دارد
  • جزئیات ساخت ۵۰۰ هزار واحد مسکونی برای نیروهای مسلح کشور | تفاهم‌نامه جدید وزارت راه و نیروهای مسلح
  • ۹۸ و ۸ دهم درصد نرخ باسوادی در کهگیلویه و بویراحمد